L'ALQUERIA DEL PLANTER

L'ALQUERIA DEL PLANTER

dimecres, 26 de març del 2014

Les paelles del carrer d'Amunt


A Castelló estem de festa, les festes de la Magdalena. Són les festes majors de Castelló, es commemora la fundació de la ciutat per Jaume I. Són unes festes excessives, festes del poble. La gent menja i beu, ocupa el carrer.
Avui a mig dia quan tornava del treball he vist que el meu carrer estava ocupat per una colla de persones que havien parat les taules al carrer per a dinar. Ahir tampoc vaig poder passar, vaig haver de deixar el cotxe als afores de Castelló,  però estem en festes i les persones tenen prioritat sobre els vehicles. Total que he hagut de pegar la volta per entrar per l’altre costat. En passar pel carrer d’Amunt he vist molta policia local, de manera que en deixar el cotxe al garatge, m’he arrimat per vore que passava, a eixe carrer vaig nàixer jo i hi ha molta gent  pròxima a mi, per això he sentit la curiositat.
Quan he arribat he vist que la policia es retirava. Una vegada allà he preguntat als coneguts i m’han explicat el que havia passat, ho relate perquè és molt curiós el fet.
Al carrer d’Amunt hi ha el casal popular, un local on es reuneixen joves, tot bona gent. Avui a mig dia s’havien reunit per fer unes paelles al carrer i dinar junts, cosa natural i habitual en festes, res extraordinari. Si jo haguera viscut a eixe carrer no haguera tingut cap problema per deixar el cotxe, perquès ells, educats com són, estaven fent les paelles a les voreres, deixant espai per a que circularen els pocs vehicles que circulen en festes.
Però un veí potrós, una persona d’eixes que en diuen gent d’ordre, pròxim al govern municipal del PP. Un home que va reformar un immoble per posar un negoci sense acomplir amb les ordenances municipals, es veu que s’ha queixat per les inexistents molèsties que li produïen aquells joves. Fins ara tot normal, sempre hi ha persones estúpides, avorrides, que no poden suportar que els demés estiguen de festa en bona harmonia.
Però les conseqüències de la seua telefonada als serveis municipals han estat del tot anormals, fora de lo comú. Allò més lògic haguera estat que el responsable municipal de torn, en rebre la queixa, haguera aquetat al veí donant-li llargues i fent-li comprendre que en festes tots hem de aguantar un mínim de molèsties. No ha fet això el responsable municipal, no.
Han mobilitzat els bombers i mitja plantilla de guàrdies locals. La gent que passava es feia creus de vore els bombers amb la missió d’apagar les paelles amb les manegues contra incendis. Encara sort que els bombers en vore la situació tan surrealista han plegat veles i se n’han anat per on han vingut, però el grapat de policies locals encara han tingut la barra de demanar els carnets a uns quants joves per denunciar-los per resistència a l’autoritat, resistència inexistent, tot s’ha de dir.

Espere que el fet no tinga més conseqüències, que el descrèdit personal de qui va donar l’ordre de mobilitzar bombers i policies en plenes festes majors per unes inofensives i agradables paelles fetes al carrer d’Amunt de Castelló, perquè si algun dels joves presents és molestat per fer una paella al carrer d’Amunt en festes de la Magdalena, el que no ha estat més que una anècdota ridícula es convertiria en un abús d’autoritat, i això no es pot consentir de cap de les maneres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada