L'ALQUERIA DEL PLANTER

L'ALQUERIA DEL PLANTER

dimarts, 24 de setembre del 2019

Audiència Nacional


A Madrid existeix un tribunal que es diu “audiència nacional”, és un tribunal que fa por, molta por. Si volen amargar-te la vida poden enviar a ta casa, de matinada, un grapat de guàrdies civils amb metralletes, que et rebentaran la porta per a entrar, podrien simplement trucar al timbre. Et tindran acollonit sis o set hores, veient com ho regiren tot, i com s’emporten tot el que els sembla: ordinadors, llibres, papers, televisors, caretes de cartró, productes de neteja, xiulets, . ..
Se t’enduran detingut a Madrid i quedaràs incomunicat. Els mitjans de comunicació faran tot un programa sencer acusant-te, sense proves, de violent, terrorista, i no se quantes coses més.
Et tancaran, de manera preventiva, molts mesos. Finalment, si tot va bé, t’alliberaran sense càrrecs. Però tu hauràs passat un any a la presó, t’hauran fet malbé objectes personals i t’hauran trencat una part important de la teua vida.
Els mitjans de comunicació, t’acusaran de tot, i t’imputaran delictes hipotètics que mai es podran demostrar. Els sindicats del  regim i els partits polítics progressistes no intercediran al teu favor, les associacions cíviques tampoc. Sols alguns grups de persones, definides com a radicals, et faran costat.
Ahir, de matinada, sis-cents guàrdies civils amb les cares tapades, i armament de guerra, amb helicòpters i drons, van irrompre a les cases de nou persones, i els van detindre acusant-los de terrorisme, rebel·lió, i tinença d’explosius. Van publicar un vídeo on es veu una bossa de plàstic un perol rovellat, i una marraixa de plàstic. D’explosius i d’armes, res de res. Els mitjans de comunicació van fer informatius molt alarmants sobre el desmantellament d’un grup armat d’independentistes catalans molt perillosos. Naturalment la gent, que confia en les forces d’ordre públic i es creu el que diuen els noticiaris, va quedar més tranqui-la, pensant que s’havia detingut uns malfactors evitant danys majors.
Però  des que va el procés independentista català, mai s’ha posat cap bomba, mai ha hagut morts ni ferits. La violència, exceptuant la practicada pels cossos de seguretat espanyols, ha estat inexistent. De quin terrorisme se’ls acusa?
Se’ls acusa de rebel·lió. Ara s’acusa de rebel·lió a qualsevol que no combregue amb les idees del règim. Jo em pensava que la rebel·lió era quan grups fortament armats es llancen a accions violentes per fer-se amb el poder. I se’ls acusa de tinença d’explosius, però en el vídeo que ha publicat la guàrdia civil no hi ha res d’explosiu, de ridícul si.
Abans dels jocs olímpics de Barcelona la guàrdia civil va detindre més quaranta independentistes amb les mateixes acusacions, alguns van ser torturats. Passat el temps es va comprovar que aquelles acusacions eren falses. L’any passat van fer el mateix amb Adrià i Tamara Carrasco, eren acusacions falses igualment. Els joves d’Altsasu encara resten empresonats per acusacions semblants. No hi ha proves, no hi ha res. Amb eixos precedents, tot indica que ara passarà el mateix.
Que està passant? Perquè es reprimeix la llibertat d’expressió i de manifestació? Fins a quan permetrem, sense protestar enèrgicament, els abusos judicials i les violències policials?
Que els mitjans de comunicació es dediquen a mentir, i a posar la por al cos de la gent, ja resulta preocupant. Però que els partits pretesament progressistes no facen absolutament res per denunciar esta situació és intolerable. El PSOE és qui governa mentre es cometen els abusos, Podem, EU i Compromís resten callats front a la retallada de les nostres llibertats. Ara venen eleccions, haurem de fer un pensament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada